Sval har gjort et kommersielt olje- og gassfunn i Cerisa-prospektet i den nordlige delen av Nordsjøen. Den estimerte størrelsen på funnet er 18 til 39 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe).

– Funnet er kandidat til å bli bygget ut og knyttet til nærliggende infrastruktur, med Gjøa-plattformen som naturlig vertskandidat. Vår strategi om å lete etter olje og gass i modne områder på sokkelen gir resultater, sier Jørgen Moe, VP Exploration i Sval Energi.

Cerisa-letebrønnen og ytterligere tre sidesteg ble boret av den halvt nedsenkbare boreriggen Deepsea Yantai, som også gjorde Ringhorne Nord-funnet tidligere i år. Olje-vann-kontakten ble ikke påtruffet i brønnene som ble boret, noe som betyr en mulighet for tilleggsressurser.  

Cerisa-funnet ligger 17 kilometer nordøst for Gjøa-plattformen og fem kilometer fra Duva-feltet. Gjøa-feltet ligger om lag 80 kilometer sørvest for Florø.

Cerisa ligger i utvinningstillatelse 636 og ble tildelt i TFO 2011. Lisenspartnerne er Sval Energi (10%), Vår Energi (operatør, 30%), PGNiG (30%) og INPEX Idemitsu (30 %).